Agenda

Geen evenementen gevonden!

Datum

apr 20 2020
Expired!

Tijd

11:00

Beweegpret Senioren aan zet

‘Beweegpret; Senioren aan zet’
Wordt vanwege de Coronacrisis uitgesteld

C.V.V. Oranje Nassau start binnenkort met een beweegprogramma voor senioren onder de naam ‘Beweegpret; Senioren aan zet’. Op maandag 20 april vindt er een gratis informatiebijeenkomst met lunch plaats. Beweegpret is een bewezen interventie en is ontwikkeld als reactie op vragen uit de zorg, welzijn ouderen- en seniorensport over hoe om te gaan met recreatief bewegen voor senioren. Beweegpret is een programma waarbij senioren op een leuke, sportieve en recreatieve manier gaan bewegen en ze meer uit te nodigen tot beweegplezier. Een belangrijk onderdeel van Beweegpret is het sociale component. Elkaar ontmoeten, gezondheid en gezelligheid staat hierbij centraal.
Inhoud interventie
Met Beweegpret gaan senioren weer terug in de tijd en ervaren zij het plezier in bewegen als vanouds. Allerlei soorten sport- en spelvormen komen aan bod. Dit gebeurd aan de hand van een 10 weken durend programma. Een training duurt 1,5 uur per keer. Gedurende de 10 weken staat elke week een ander thema centraal. Thema`s als spelbeleving, creatief met spelmateriaal, een verenigingsbezoek en het eindproject zullen thema`s zijn die terugkeren. De sociale invulling verschilt van kringspellen tot een gezonde voeding workshop tot gezellig kletsen over alledaagse dingen. Het programma gaat van start in de week van 4 mei. Aangezien het om een pilot gaat is deelname voor het 10 weken durende programma geheel gratis! Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst met lunch.
Gratis informatiebijeenkomst met lunch
UITNODIGING – Op maandag 20 april wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd in de kantine van Oranje Nassau aan Maardijk 130. Dit wordt gedaan zodat deelnemers kennis kunnen maken met het beweegprogramma en elkaar kunnen ontmoeten. Vanaf 11.00 uur zijn senioren van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. In deze informatiebijeenkomst wordt er informatie gegeven over de inhoud van het programma, komt er een fysiotherapeut van fysio het Schol langs om te vertellen over het belang van bewegen voor senioren en om wat leuke nuttige oefeningen te doen, wordt er interactief kennis gemaakt met de trainer(s) die de lessen gaan verzorgen en als kers op de taart zal er een heerlijke zelfbereide lunch zijn. Daarnaast wordt tijdens de bijeenkomst bepaald of de training op de maandag en/of vrijdag gaat plaatsvinden en op welk tijdstip, dit is mede afhankelijk van het aantal en de wil van de deelnemers. Informeer uw buren, kennissen, broers en zussen want de informatiebijeenkomst met lunch is gratis dus wees welkom!
Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meer weten over ‘Beweegpret; Senioren aan zet’? Meld u dan aan voor de gratis informatiebijeenkomst met lunch bij Ruben Wassink door te mailen naar: r.wassink@sportbedrijfalmelo.nl of door te bellen naar 06-40388483. Mocht u niet kunnen op deze dag maar wel geïnteresseerd zijn? Neem dan ook contact op met Ruben Wassink.
We ontmoeten u graag maandag 20 april 11:00 uur in de kantine van Oranje Nassau aan de Maardijk 130, namens de werkgroep COSBO in beweging.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stichting COSBO
Boddenstraat 3
7607 BL Almelo
tel: 0546-456909 (Almelo Sociaal)
E: cosbo@almelosociaal.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 uur
Vrijdagmorgen van 09.30 tot 12.00 uur