Energietoeslag 2022

Energietoeslag
Als ouderen met een kleine aanvulling op hun pensioen kunt in aanmerking komen voor de zgn. Energietoeslag. Voor alleenstaande ouderen ligt de grens op 1382 Euro per maand netto ( exclusief vakantiegeld) en voor een echtpaar op 1872 Euro netto ( exclusief vakantiegeld). U moet de aanvraag echter wel digitaal doen bij de gemeente Almelo en beschikken over een DigiD. Dat dit niet alle ouderen lukt of dat er soms nog veel vragen zijn moge duidelijk zijn.
Almelo Sociaal
In Almelo, kan Almelo Sociaal u als oudere helpen bij het aanvragen van de vergoeding voor gestegen energiekosten. Als u geen DigiD heeft, kan Almelo Sociaal u ook helpen met het aanvragen van DigiD. U kunt hiervoor naar het spreekuur bij Almelo Sociaal op maandagochtend, dinsdagochtend en vrijdagochtend van 09.30 uur tot 11.30 uur aan de Boddenstraat 3 komen . U hoeft geen afspraak te maken. U kunt een aanvraag doen t/m oktober dit jaar.
Almelo Doet Mee
Het is overigens ook belangrijk te weten dat aan de Boddenstraat 3 ook Almelo Doet Mee gehuisvest is .
Almelo Doet Mee verstrekt vouchers voor activiteiten ( ook aan ouderen) zoals sporten, cultuur, bloemschikken, schilderen, muziekles, schaken en nog veel meer.
In aanmerking hiervoor komen mensen met een inkomensgrens van 115 % van het minimum.(iets lager dan de grens voor de tegemoetkoming energietoeslag)
Hiermee wil ik u dan ook attenderen op de Voucher-mogelijkheden van Almelo Doet Mee.
Misschien moet u hier ook eens een en aan denken langskomen, of een aanvraagformulier hiervoor invullen. Dit kan op maandag en vrijdag van 11.00 uur tot 15.00 uur en op woensdag van 10.00 uur tot 15.00 uur

Stichting COSBO
Boddenstraat 3
7607 BL Almelo
tel: 0546-456909 (Almelo Sociaal)
E: cosbo@almelosociaal.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 uur
Vrijdagmorgen van 09.30 tot 12.00 uur