En de winnaars zijn…..

De COSBO organiseerde een creatieve wedstrijd met financiële ondersteuning van het Oranje Fonds, waar men aan de volgende leuke onderdelen kon meedoen; foto’s Mandala’s, gedichten, en korte verhalen. Er was echter één voorwaarde, het moest gaan over de Lente. Een vakkundige jury beoordeelde de inzendingen.In elke categorie waren 1e, 2e, en 3e prijzen te winnen.
En de winnaars zijn….
Mw. Aretz won de 1e prijs met een mooie foto van een nest jonge vogels
Mw. Botting-ten Cate won de 1e prijs met een mooie mandala.
Mw. Karsch won de 1e prijs met een mooi gedicht.
Mw. Luitsz won de 1e prijs met een kort verhaal.
Als u benieuwd bent hoe dit er uit ziet kijk dan vooral in het senioren journaal, nummer 6.
Deze is hier ook te vinden op onze website.

Lente 2020, 1e prijs Kort verhaal door Irene F.M.Luitsz

Heel onschuldig komt er een klein knopje voorzichtig boven de grond, kijkt rond en koestert zich in de zon die net begint te schijnen. Ze groeit, de blaadjes komen boven de grond en het knopje wordt een prachtige, trotse bloem. De natuur komt tot leven, zich niet bewust van wat er zich verder in de wereld afspeelt. Donkere wolken pakken zich samen, een virus neemt de regie over in de wereld, en de wereld houdt de adem in. Het gaat niet goed. Het nieuws wordt beheerst door sombere berichten. Het virus lacht in het vuistje. Denkt het gewonnen te hebben. Maar het is niet tevreden want daar staat een trotse bloem, een bloem die bloeit, een prachtige bloem. Het virus doet er alles aan om ook de bloem te besmetten, maar dat lukt niet. De bloem blijft trots overeind en bloeit. En dan zijn er ineens overal vlaggen, er is muziek.Dat is niet de bedoe- ling! Het moet somber blijven, stil zijn. De straten, de bossen en parken moeten leeg zijn en leeg blijven. Het virus houdt niet van warmte, het houdt niet van gezellige drukte. Maar het virus heeft geen rekening gehouden met de lente.
Het begint met het subtiele lichte groen van de bomen. De zon ver- warmt de aarde. De natuur komt tot bloei. Er wordt weer gelachen, er wordt weer gespeeld, er wordt weer gewandeld in de bossen en de parken. De straten vullen zich weer met gezellige drukte. Het virus probeert de regie weer terug te pakken. Er zijn nog steeds sombere berichten, er zijn nog steeds donkere wolken. Maar heel lang- zaam trekken de wolken zich terug, worden de berichten iets minder somber.
De lente komt, en brengt de wereld opnieuw tot leven, zoals altijd na de winter. De lente is zich niet bewust van het virus. De lente brengt de wereld weer tot leven. Lammetjes worden geboren en spelen in de wei. De lente tooit de wereld in de prachtigste kleuren. De lente zon lacht en zorgt voor een heerlijke warmte waar iedereen blij van wordt. Behalve het virus. Het virus verliest het van de lente.

St. COSBO
Grotestraat zuid 174
7607 CZ Almelo
tel: 0546-456909 (Almelo Sociaal)
E: cosbo@almelosociaal.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 09:00 - 16:00 uur
Vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur