Agenda

Geen evenementen gevonden!

Senioren Informatiemarkt 25 september

door | 22 september 2021 | Actueel, Seniorenmarkt

Seniorenmarkt over wonen en technologie

De groep senioren in Nederland groeit sterk. Ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Wat kan men er zelf aan doen om dit te realiseren? Technische ontwikkelingen nemen een grote vlucht. Ook senioren zullen steeds meer mee moeten in de digitale wereld.
Op 25 september 2021 vindt op en rond de Koornmarkt de jaarlijkse Infomarkt voor senioren plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur. De markt wordt geopend door wethouder Eugène van Mierlo. Op de Koornmarkt komen kramen te staan, waar belangstellenden informatie kunnen krijgen van organisaties die betrokken zijn bij senioren. Het gaat over wonen maar ook over andere leuke en interessante activiteiten voor senioren.
Dit jaar zijn er ook activiteiten in de Bibliotheek en het Huis van Katoen en Nu.
De Bibliotheek is op 25 september de plek waar mensen terecht kunnen voor alle vragen met betrekking tot de digitale wereld. Bezoekers kunnen er met hun tablet en of telefoon binnenlopen en zich wegwijs laten maken. Er wordt zelfs een wedstrijd vloggen gehouden. De bewustwordingscampagne van de gemeente gericht op “langer zelfstandig wonen” wordt in de bibliotheek gestart door wethouder Eugène van Mierlo. Bezoekers kunnen een check doen in hoeverre hun woning toekomstbestendig is.
In Het Huis van Katoen en Nu kan men kennis maken met technologie in de praktijk. Het gaat onder meer om veiligheid in en om het huis (o.a. verlichting), gemak (o.a. deurbel gekoppeld aan de telefoon) en automatisch in te schakelen apparaten. De aanbieders laten u betaalbare en eenvoudig aan te sluiten producten zien.

St. COSBO
Brugstraat 9
7607 XJ Almelo
tel: 0546-456909 (Almelo Sociaal)
E: cosbo@almelosociaal.nl


Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 09:00 - 16:00 uur
Vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur