Agenda

september 2021
Geen evenementen gevonden!

INFOMARKT VOOR SENIOREN 2021

door | 16 augustus 2021 | Activiteiten, Actueel, Seniorenmarkt

Seniorenmarkt over wonen en technologie

De groep senioren in Nederland groeit sterk. Ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Wat kan men er zelf aan doen om dit te realiseren? Technische ontwikkelingen nemen een grote vlucht. Ook senioren zullen steeds meer mee moeten in de digitale wereld.
Op 25 september 2021 vindt op en rond de Koornmarkt de jaarlijkse Infomarkt voor senioren plaats van 11.00 uur tot 16.00 uur. De markt wordt geopend door wethouder Eugène van Mierlo. Op de Koornmarkt komen tientallen kramen te staan. Belangstellenden kunnen een scala aan informatie krijgen van instanties die betrokken zijn bij senioren. Dit jaar speciaal gericht op wonen. Het Shantykoor de Oostvaarders zorgt voor entertainment.
Dit jaar zijn er ook activiteiten in de Bibliotheek en het Huis van Katoen en Nu.
De Bibliotheek is op 25 september de plek waar mensen terecht kunnen voor alle vragen met betrekking tot de digitale wereld. Bezoekers kunnen er met hun tablet en of telefoon binnen lopen en zich wegwijs laten maken. Er wordt zelfs een wedstrijd vloggen gehouden. De bewustwordingscampagne van de gemeente gericht op “langer zelfstandig wonen” wordt in de bibliotheek gestart door wethouder Eugène van Mierlo. Bezoekers kunnen een check doen in hoeverre hun woning toekomstbestendig is.
In Het Huis van Katoen en Nu kan men kennis maken met zorgtechnologie in de praktijk. De aanbieders geven voorlichting over producten en diensten zo nodig ook bij de mensen thuis. De PROO (Participatie Raad Ouderen Overijssel) helpt mee met financiële steun om het project zorg en techniek volop de aandacht te geven.

St. COSBO
Brugstraat 9
7607 XJ Almelo
tel: 0546-456909 (Almelo Sociaal)
E: cosbo@almelosociaal.nl


Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 09:00 - 16:00 uur
Vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur