Bewegen doet je goed

door | 7 november 2019 | 0 Reacties

Bewegen doet je goed
In deze moderne tijd van stilzitten achter de laptop, Ipad of televisie is er steeds minder ruimte voor bewegen. Stilzitten wordt wel eens het nieuwe roken genoemd. Zowel bij de jeugd van tegenwoordig als bij ouderen is deze tendens te zien. Overgewicht is steeds vaker een probleem en ook zie je steeds meer ‘welvaartsziekten’, zoals Diabetes en hart en vaatziektes. Natuurlijk komt dit grotendeels door onze voeding, maar ook beweging, of beter gezegd een gebrek aan beweging heeft een belangrijke impact op deze aandoeningen. De gezondheidsraad heeft daarom in 2017 een nieuwe beweegrichtlijn geschreven, hierin word benadrukt dat bewegen goed is, maar meer bewegen nog beter! Tevens adviseren specialisten het volgende:
• Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel;
• Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen;
• En: voorkom veel stilzitten!
Voldoende bewegen verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressieve symptomen. Ook zijn er aanwijzingen dat het de kans op borst- en darmkanker zou kunnen verkleinen. Bij ouderen verlaagt bewegen bovendien het risico op botbreuken en verbetert het de loopsnelheid en spierkracht.
Om bovenstaande reden hebben het Sportbedrijf Almelo, Korfbalvereniging Achilles Almelo, Fysiotherapie het Schol en COSBO de handen ineen geslagen en gaan voor de leden van COSBO een leuke en gezellige beweegactiviteit organiseren. Dinsdag 29 oktober zal de eerste bijeenkomst zijn bij Achilles Almelo in de kantine. Na afloop zal er een heerlijke zelfbereide lunch worden geserveerd. Na deze activiteit gaat er gekeken worden om beweegactiviteiten vaker op de agenda te krijgen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

St. COSBO
Grotestraat zuid 174
7607 CZ Almelo
tel: 0546-456909 (Almelo Sociaal)
E: cosbo@almelosociaal.nl

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 09:00 - 16:00 uur
Vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur